Turism
Keresés
Romana Українська Magyar Français English
Romana Українська Magyar Français English
Romana Українська Magyar Français English
Baia Mare
43°C
Uzhgorod
31°C
Ivano Frankivsk
6°CKárpátaljai turisztika

A három vidék, Máramaros, Ivano Frankivsk és Zakarpatia Központi Európában találkozik, egy falusi, hegyi zónában, a Kárpát-hegység vonulatának folyamán és a Tisza folyó medencéjében.

Annak ellenére, hogy a tájékot tágas nyelvi, vallási változatosság határozza meg, az etnikai közösségek egyformán osztoznak hasonlóságokban, mint különbségekben. Egy közös történelem és földrajz, hasonlóságok a gazdasági fejlődésben és közös törekvés egy virágzó gazdaságért, értelmet és kapcsolatteremtő kivánságot alakítanak ki a közösségeknek.

Eszerint, a három szomszédos vidék a Kárpátaljai turisztika – Máramaros, Zakarpatia és Ivano-Frankivsk vidékek turisztikáját támogató hálózat közös tervébe van foglalva, terv, amelyet az Európai Únió finanszíroz a Phare CBC 2005 program által, Románia Ukrajna szomszédsági programja. A Máramaros Megyei Tanácsnak tükör partnerei Ivano-Frankivsk Vidék Turisztikai Egyesülete és az Ukrán CHARD-CHUST Európai Központ.

A terv célja Máramaros megye, Zakarpatia és Ivano-Frankivsk határvidékének turisztikai vonzerejének növelése, kifejlesztve új, a tájék turisztikai ajánlatait támogató, technikákat.

Ugyancsak a terv célja a helyi közigazgatás képességének növelése, hogy a tursztikai részleget támogassa olyan tevékenységekkel, amelyek a hatáskörébe esnek, valamint a turisztikai lehetőségeket korszerű eszközökkel előresegítse.

A Kárpátaljai turisztika terv célba vesz egy nemzetközi szintű turisztikai információs hálózatnak kifejlesztését, amely a beépített vidéki turisztikai ajánlat hatáskörének kibővítése felé irányul és a kárpátaljai turisták érdekeltségét ösztönző turisztikai ajánlatoknak a kifejlesztését.

Valuta árfolyam


Orosz rubel
Román lej
1 EUR = 26.2 UAH
1 EUR = 4.77 RON

Hirek és Újdonságok


RO-2005/017-539.01.01.15

Proiect finantat prin Programul de Vecinatate Romania Ucraina 2004-2006
Ez a weboldal nem feltétlenül képviseli az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A weboldal helyességére és a bemutatott információk összefüggősségére eső teljes felelősség a kezdeményezőké. Más, Romániai, Európa Únió által finanszírozott tervekkel, valamint Románia Európai Únióhoz való csatlakozásával kacsolatos információkért, kérjük látogassák meg a Romániai Európai Bizottságának Tájékoztató Központjának honlapját.
© 2008 Turism Transcarpatic. Minden jog fenntartva