Turism | Informatii utile
Keresés
Romana Українська Magyar Français English
Romana Українська Magyar Français English
Romana Українська Magyar Français English
Baia Mare
43°C
Uzhgorod
31°C
Ivano Frankivsk
6°C

Hasznos tajékoztatások

Máramaros címere
-
Máramaros címerét már régi időkből a két lábra állt medve jellemzte. Egy 1881-ből származó ábrázolásban Máramaros címere egy félbe osztott pajzsból állt, amely ezüsttel és zölddel volt kiszínezve. Ez elé van helyezve a két lábra állt, balra fordult medve.
Mijgiria, Hust, Teaciv, Rahiv rajonok címere
-
A német alakú pajzson fekete (az óvatosság színe) bányászok, kezükben csákány, fehér (a remény színe) bánya bejáratánál, vannak ábrázolva. Lentebb hegyi folyók képe jelenik meg szalag formájában. A címer felső részén hegyi kecske (a hegyek szimbóluma), két oldalán pedig két fenyő (az erdők szimbóluma).
Ugocia (Vinogradov rajon) címere
-
Az olasz formájú címer körbe van véve tölgyfa ágakkal és makkal. Fent, vörös alapon egy szölőfürt és egy hal található. Lent, világoskék alapon makkos tölgyfaágak és a híres, Bator folyói, fekete rák van. A címer központjában piros alapon – az arany oroszlán (a feudális Pereni család címere) található.
Bereg címere (Beregovo, Muvacevo, Svaleava, Volovet, Irsava rajonok):
-
Az olasz formájú címer négybe van osztva egy ezüst kereszt által. Fent, vörös alapon, egy szölőfürt és egy makkos tölgyfaág van elhelyezve. Lent, világoskék mezőben, két hal és a barna medve található.
Ujana (Ujgorod, Perecin, V.Bereznai rajonok) címere:
-
A francia alakú pajzs két részre van osztva, amelyek felett egy nemesi koronával díszitett lovagi sisak található. A címer mindkét oldalán kék, ezüst és arany díszitő elemek függnek. A pajzs kék alapján egy lovag áll a nemesi korona előtt, kezeiben három aranyos búzakalász (a búzatáblák gazdasága) és három tölgyfaág (az erdők gazdasága). Az alsó részen, vörös mezőben (férfiasság színe), ezüst színű szalagok vannak elhelyezve, amelyek a folyókat jelképezik.
Ujgorod címere:
-
A kék alapú német címeren ábrázolva van három, földből kinővő szölő, amelyek kereszteződnek három zöld levéllel (a szabadság színe) és két arany színű szölőfürttel.
Kárpátalja címere:
-
1920-ban jelent meg. A hivatalos címere volt 1938-ban az autonóm Kárpátaljai Oroszország alakulatnak, majd 1939-ben - a független Kárpáti Ukrajna állami alakulatnak. 1990-ben Kárpátalja vidék címere lett. Ezüst mezőben (tiszta szín), amely a kárpátaljai földet jelképezi, megtalálható a Kárpát-hegység legendás urának és védelmezőjének képe – a barna medve. Kék alapon (a becsület színe) három sárga szalag van elhelyezve (az igazság és hit színe), amelyek a vidék három nagy folyóját (Tisza, Uj, Latorita) jelképezik.
Konferencia turizmus

Kepet

RO-2005/017-539.01.01.15

Proiect finantat prin Programul de Vecinatate Romania Ucraina 2004-2006
Ez a weboldal nem feltétlenül képviseli az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A weboldal helyességére és a bemutatott információk összefüggősségére eső teljes felelősség a kezdeményezőké. Más, Romániai, Európa Únió által finanszírozott tervekkel, valamint Románia Európai Únióhoz való csatlakozásával kacsolatos információkért, kérjük látogassák meg a Romániai Európai Bizottságának Tájékoztató Központjának honlapját.
© 2008 Turism Transcarpatic. Minden jog fenntartva