Cauta in site
Romana Українська Magyar Français English
Romana Українська Magyar Français English
Romana Українська Magyar Français English
Baia Mare
43°C
Uzhgorod
31°C
Ivano Frankivsk
6°C

"Natură, Tradiţie, Aventură - promovarea turismului în Defileul Lăpuşului" se apropie de final

Astăzi, 01.02.2013 a avut loc conferinţa de presă realizată în cadrul proiectului "Natură, Tradiţie, Aventură - promovarea turismului în Defileul Lăpuşului" finanţat prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 5 - Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, Domeniul de Intervenţie 5.3 - "Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică".

Implementarea proiectului se apropie de final. Până la această dată a fost realizate cu succes o serie de evenimente de promovare precum: Tabăra Foto, Expoziţia de Fotografie de la Constanţa, Olimpiada Defileul Lăpuşului, participarea la Târgul de Turism al României, în cadrul căruia s-a organizat o "Seara Lăpuşană" şi Expoziţia de Fotografie de la Bucureşti, realizarea unor filme documentare despre potenţialul turistic al zonei şi a unor albume foto.

"Toate evenimentele organizate în cadrul proiectului au avut o notă de creativitate şi originalitate. Ne bucurăm că am reuşit să menţinem această notă pe tot parcursul implementării. Am ajuns aproape de finalul proiectului. Tot ce ne mai rămâne de făcut e o campanie de promovare şi distribuire a materialelor promoţionale realizate şi lansarea site-ului oficial de promovare a Defileului." - a declarat Delia Ruzsa - manager proiect.

Chiar dacă peste aproximativ două luni, proiectul se va finaliza, campania de promovare a zonei nu se va opri aici. În acest sens, autorităţile locale vor putea continua Olimpiada Defileul Lăpuşului a cărei prime ediţii a avut loc anul trecut. De asemenea, se vor avea în vedere şi alte proiecte în zonă, precum cele de conservare a Biodiversităţii. Ideea s-a născut ca urmare a întocmirii unei baze de date ce atestă pentru prima dată existenţa pescăruşului albastru în Defileul Lăpuşului.

"Este o specie foarte rară şi pe cale de dispariţie. Astfel, intenţionăm să transformăm pescăruşul albastru într-o marcă a acestui areal, în ideea de a atenţiona asupra faptului că în Defileul Lăpuşului există o rezervaţie naturală, o arie protejată cu specii rare." - a punctat Delia Ruzsa - manager proiect.

Valoarea totală a proiectului este de: 991.500,00 lei
Valoarea totală eligibilă a proiectului: 807.000,00 lei
Valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR: 685.950,00 lei
Valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional: 104.910,00 lei
Co-finanţare eligibilă a beneficiarului 16.140,00 lei

Gabriela Marian
Consilier
Direcţia de Dezvoltare Regională
Compartiment Management şi Implementare

RO-2005/017-539.01.01.15

Proiect finantat prin Programul de Vecinatate Romania Ucraina 2004-2006
Acest site web nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Răspunderea privind corectitudinea şi coerenţa informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web. Pentru informaţii despre celelalte programe finanţate de Uniunea Europeană în România, ca şi pentru informaţii detaliate privind statutul de membru al României la Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi adresa web a Centrului de Informare al Reprezentanţei Comisiei Europene în România.
© 2008 Turism Transcarpatic. Toate drepturile rezervate