Cauta in site
Romana Українська Magyar Français English
Romana Українська Magyar Français English
Romana Українська Magyar Français English
Baia Mare
43°C
Uzhgorod
31°C
Ivano Frankivsk
6°C

Informatii utile

Stema Maramuresului
-
Stema Maramuresului a fost caracterizata, din vechime, de prezenta ursului ridicat in doua labe. Intr-o reprezentare din 1881, stema Maramuresului se compune dintr-un scut taiat, cele doua cartiere fiind colorate in argint si verde. Acesta este suprapus de un urs ridicat in doua labe si orientat spre stanga.
Stema raioanelor Mijgiria, Hust, Teaciv, Rahiv
-
Pe scutul de forma germana sunt aratati mineri de culoare neagra (culoarea prudentei) cu tarnacop in maini la intrarea in mina alba (culoarea sperantei), mai jos apare imaginea raurilor montane sub forma unor panglici. In partea de sus a stemei imaginea caprei de munte (simbolul muntilor) iar de ambele parti doi brazi (simbolul padurilor).
Stema Ugociei (raionul Vinogradov)
-
Scutul de forma italiana este inconjurat cu ramuri de stejar si ghinde. Sus, pe fond rosu se afla o ciorchina de struguri si un peste. Jos, pe un fond albstru deschis se afla ramuri de stejar cu ghinde si renumitul rac negru din raul Bator. In centru stemei - leul de aur pe fond rosu (stema familiei feudale Pereni).
Stema Beregului: (raioanele Beregovo, Muvacevo, Svaleava, Volovet, Irsava):
-
Scutul in forma italiana este divizat in patru parti de o cruce de argint. Sus, pe un fond rosu este asezata o ciorchina de struguri si o ramura de stejar cu ghinde. Jos, pe un fond albastru deschis sunt asezati doi pesti si ursul brun.
Stema Ujana(raioanele Ujgorod, Perecin, V.Bereznai)
-
Scutul de forma franceza este impartit in doua parti deasupra carora se afla un coif cavaleristic imbibat cu o coroana nobila. Pe ambele parti a stemei atarna elemente decorative de nuanta albastra, argintie si aurie. Pe fonul albastru al scutului in partea de sus este aratat un cavaler in fata coroanei nobile care tine in maini trei spice aurii de grau (bogatia lanurilor) si trei ramuri de stejari (bogatia padurilor). In partea de jos pe un fond rosu (culoarea barbatiei) sunt asezate panglici argintii, care simbolizeaza raurile.
Stema Ujgorodului
-
Pe un fond albastru al scutului poligerman este aratat, cum din pamant cresc trei vite de vie, care se intersecteaza cu trei frunze verzi (culoarea libertatii) si doua ciorchine aurii de struguri.
Stema Transcarpatiei
-
A aparut in anul 1920. A fost stema oficiala a formatiei autonome Rusia Subcarpatica in 1938, iar in 1939 - a formatiei independente de stat Ucraina Carpatica. In anul 1990 a devenit stema regiunii Transcarpatia. Pe un fond argintiu (culoare curata), ce simbolizeaza pamantul transcarpatic, se afla imaginea legendarului stapan si aparator al muntilor Carpati - ursul brun. Pe un fond albastru (culoarea cinstei) sunt asezate trei panglici galbene (culoarea justetei si credintei), care simbolizeaza cele trei rauri mari din regiune (Tisa, Uj, Latorita).
Studiu privind satisfacerea turistilor straini


Studiu Focus


Conferinte turism                                                                                                           Poze


Prezentare rezultate studii despre turism


Prezentare Proiect


Prezentare perspective ale turismului

RO-2005/017-539.01.01.15

Proiect finantat prin Programul de Vecinatate Romania Ucraina 2004-2006
Acest site web nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Răspunderea privind corectitudinea şi coerenţa informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web. Pentru informaţii despre celelalte programe finanţate de Uniunea Europeană în România, ca şi pentru informaţii detaliate privind statutul de membru al României la Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi adresa web a Centrului de Informare al Reprezentanţei Comisiei Europene în România.
© 2008 Turism Transcarpatic. Toate drepturile rezervate